dijous, de juliol 31, 2008

En relació a la detenció de Karadzic...

La detenció de Karadzic és positiva, però a mi em deixa un regust amargant perquè la hipocreria occidental és tal, que l'OTAN, UE i EUA es jacten d'una feina ben feta sense que ningú els pugui criminalitzar de allò que ells també han fet.

Un bon amic m'explicava que un conegut seu italià, va estar destinat a Bòsnia durant la guerra. Aquest soldat li comentava que no podia creure allò que veia a la televisió italiana quan va arribar a casa seva. Durant la seva estada als Balcans, les atrocitats que va veure per part de Bosnis i Croats no tenien cap mena de pietat. Mai ha pogut entendre perquè la realitat informativa havia estat canviada d'aquella manera. Era com si el que hagués vist no fos cert i tot aquell que no fos serbi era un angelet.
Els criminals de guerra tenen noms i cognoms senyors i és evident, que no tots són serbis. Però ningú se'n fa càrrec i a partir de paral·lelismes absurds el poble serbi ha sofert més que cap altre. Perquè sí, hi ha hagut víctimes, de tots els bàndols i és terrible, però només els serbis, a més, són qui s'han emportat el sanbenito de culpables.
Ningú condemnarà a les tropes de l'OTAN que semblava que estaven de vacances, o els holandesos que van permetre el que va passar a Srebrenica.

I és que el Tribunal de l´Haia ha alliberat criminals croats i albanesos. Tan criminals com els altres, però hem d'acceptar que són bons, que són innocents. Així és la mentalitat progressista del món occidental que hem de compartir tots plegats.
No us estranyi que aprofitin l'ocasió per responsabilitzar Karadzic de la mort de Kennedy, com que no ho van aconseguir amb Milosevic... i és que ja tot fa gràcia.
Els EUA sempre sean els bons i l'UE anirà darrere seu i així sempre podran aconseguir el que vulguin.

Quins interessos hi hagut per criminalitzar Sèrbia d'aquesta manera? Estic segur que ni ells ho saben, però potser, i dic potser, cap dels països balcànics té a veure amb la raó de fons.

Canviant de tema, m'acosto a una qüestió lingüístics que m'interessa, de ben segur que els catalanets progres que tant defensen les independències que tot quisqui sense tenir una idea àmplia de cada cas particular, acceptaran les noves idees d'alguns croats que afirmen que la seva llengua, no només no és la mateixa que la dels serbis, sinó que no té arrel eslava.
La comunitat lingüístca cada cop té menys pes en aquests casos però espero, que aquests que defensin l'unitat de la llengua catalana, no es deixin portar per aquells arguments tan simples i siguin conscients de l'unitat lingüística del serbocroat.