dilluns, de juny 30, 2008

La cuisine del Vittro: Pupusas con Chimol

En tot el temps que porto a Leipzig, he après moltes coses. El fet d'haver conegut gent d'arreu, m'ha aportat una sèrie de receptes noves que crec que val la pena compartir.
Avui, m'ha donat per dir-vos com es fan pupusas amb chimol, plat típic d'Honduras, El Salvador, Guatemala, en general molt extès a Amèrica Central.

Pupusas de formatge amb Chimol

Ingredients:

Per a les pupusas:
una tassa i mitja de farina de blat de moro (per unes 5 o 6 pupusas)
Aigua
Sal
Fomatge fresc salat (o mozzarella fresca afegint-hi la sal)

Per al chimol (4 persones)
6 tomàquets
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba
un manat de coriandre
vinagre
el suc d'una llima

Elaboració:
Afegiu aigua a la farina de blat de moro amb una mica de sal, de manera que quedi una massa ni molt tova ni molt dura. Ha de tenir una textura fàcil de treballar i que no s'enganxi a les mans.
Un cop estigui preparada la massa, farem una boleta del tamany d'un ou i li farem un forat on ficarem un trosset del formatge fresc. Tanquem la pilota i amb dues capes de paper de plàstic (tipus bossa transparent) l'aixafem en mig de les dues capes plàstiques fins obtenir la pupusa. L'ideal és que siguin tan fines com sigui possible sense que el formatge surti.
Tot seguit, en una paella antiadherent (important) les deixem daurar-se amb un raig d'oli. Han de tenir un color daurat com a l'imatge:


El chimol és deliciós i molt agraït a l'estiu.
Tallem a trossos ben petits el tomàquet, els pebrots i la ceba. Seguidament el coriandre molt ben picat i ho remenem tot junt. Després hi afegim un raig de vinagre, el suc de la llima i sal al gust.

Un bon plat amb un parell de pupuses i chimol per sobre, deliciós!