dimarts, de maig 10, 2011

Travesses per a la 1a semifinal Eurovisió 2011

Avui se celebra per fi la primera semifinal d’Eurovisió 2011. Aquí van uns petits comentaris després de veure el primer assaig general ahir a la tarda:

1. Polonia

El tema polonès m’agrada però li falta alguna cosa més per arribar a la final. La veu sona molt bé i tenen una passable posada en escena. Passa? NO

2. Noruega

La representació noruega aporta un tema fresc que sens dubte no passarà desapercebut. Haba haba té moltes possibilitats d’agradar al jurat i al públic. Passa?

3. Albània

La cantant albanesa té molt bona veu. La cançó és una mica, no sé, èpic potser. Té acceptació per part dels acreditats a Düsseldorf malgrat que pensin que no passarà a la final. Passa?

4. Armènia

Emmy canta molt bé i trobo l’escenografia força encertada i treballada. El tema, segons la meva opinió, té alguna falta de baixos, li falta força. De tota manera és un bon espectacle. Passa?

5. Turquia

Aquest país és un dels forts a Eurovisió i malgrat tot el que diguin del vot de la comunitat turca a Europa, ningú pot dir que no hagin enviat propostes bones. Enguany no defrauden però no crec que arribin a la 2a posició com l’any passat. Passa?

6. Sèrbia

Ningú no creu que Sèrbia arribi a la final de dissabte. El tema de Sèrbia és alegre i té un punt retro que estic segur que agradarà molt als jurats. Molt “Ye-ye” és el tema serbi. Passa?

7. Rússia

Que guapo el rus Déu meu! Molt simpàtic aquests dies amb la premsa, Alexei, fa un molt bon show i han treballat molt bé la seva actuació al Festival. Passa?

8. Suïssa

El tema que porten els suïssos és molt agradable de sentir però l’actuació en directe a mi no em diu res. A mi personalmente, la cançó m’agrada. Dubto que arribi a la final de dissabte. Passa? NO

9. Geòrgia

L’escenografia de Geòrgia és genial des del meu punt de vista. El tema pot arribar a enganxar però el vestit de la cantant... Un rock ben cantat amb uns tocs “elèctrics” al vestuari que a mi no m’acaba de fer el pes. Passa?

10. Finland

El cantant finès té un charme davant de la càmera que estic segur que li farà guanyar molt vots. El tema és senzill, lent però té quelcom que t’encisa. Passa?

11. Malta

Una locaza fent un show dels anys 80. Passa? NO

12. San Marino

Segona participació del petit país a Eurovisió. El tema no em desagrada però li falt molt de ganxo. Passa? NO

13. Croàcia

Is anyone out there? Passa? NO

14. Islàndia

L’illa nòrdica té molts punts per passar. El tema té la seva gràcia malgrat al principi semblin una colla d’amics en un bar fent una cervesa que canten per passar l’estona. Passa? Mmm NO.

15. Hongria

La cançó hongaresa és un dels que té més recolzaments al triomf el dia de la final. És un tema disco però crec que amb una desafortunada posada en escena. Una de les preferides dels eurofans. Passa? NO

16. Portugal

Els portuguesos han volgut fer una crida a la revolució degut a la situació político-econòmica que viu Portugal darrerament. Un tema sense més pretensió que cridar l’atenció. Horrorós. Passa? NOOOOOOO SISPLAU!

17. Lituània

Tema de musical. Sí, molt maco, bona veu però... ME ABURROO!!!! Passa? NO

18. Azerbaidjan

Un any més, un tema àzeri molt actual, ben cantat, ben treballat. Bona escenografia. Dels Enllaçfavorits al triomf. Passa?

19. Grècia

Tema que barreja el hip hop amb el folclor grec. Bona posada en escena tot i que aquest tema el trobo una mica “raro”. Passa?



Un petit tast de la 1a semifinal: